Το βασίλειο του Εγώ

Συγγραφέας παραμυθιού

Μια φορά και έναν καιρό στον πλανήτη του Εμείς, υπήρχε ένα μεγάλο και ισχυρό βασίλειο, το βασίλειο του Εγώ. Ο βασιλιάς Εγωισμός και η βασίλισσα Ελπίδα διοικούσαν πολλά χρόνια, ήταν αυστηροί αλλά δίκαιοι με το λαό τους που τους υπάκουγε πιστά και έτσι δημιούργησαν ένα δυνατό βασίλειο.

Όμως το ζευγάρι ήταν στεναχωρημένο γιατί δεν κατάφεραν να αποκτήσουν παιδιά. Μια μέρα τους επισκέφθηκε η κυρία Απληστία η οποία τους είπε ότι μπορεί να τους βοηθήσει να αποκτήσουν παιδί αρκεί να της δώσουν πολύ χρυσάφι. Ο βασιλιάς Εγωισμός είχε πολλά χρήματα και δέχτηκε αμέσως, υπό έναν όρο, να αποκτήσει γιο.  Η Απληστία του είπε ότι θα αποκτήσει τον πολυπόθητο γιο αλλά και μια κόρη. Δέχτηκε λοιπόν ο βασιλιάς και πράγματι η βασίλισσα Ελπίδα γέννησε δίδυμα, ένα αγοράκι τον πρίγκιπα Κορόνα και ένα κοριτσάκι την πριγκίπισσα Καραντίνα.

Το ζευγάρι ήταν πολύ ευτυχισμένο, όμως καθώς περνούσαν τα χρόνια παρατήρησαν ότι τα παιδιά τους ήταν πολύ διαφορετικά. Ο πρίγκιπας Κορόνα ήταν επιθετικός και ήθελε όλα τα παιχνίδια δικά του ενώ η πριγκίπισσα Καραντίνα πάντα οπισθοχωρούσε και πήγαινε το δωμάτιο της κλαίγοντας. Η μητέρα τους η βασίλισσα Ελπίδα βλέποντας την αδικία, παρηγορούσε με μια ζεστή αγκαλιά την κόρη της και της έλεγε να κάνει υπομονή.

Τα χρόνια πέρασαν και ο βασιλιάς Εγωισμός αρρώστησε βαριά και πέθανε. Στον θρόνο ανέβηκε ο πρίγκιπας Κορόνα ο οποίος βαθιά μέσα του περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία αυτή τη στιγμή. Αμέσως βασίλεψε με επιθετικότητα και μίσος. Έστειλε αξιωματικούς σε όλο το βασίλειο να ζητήσουν βαρύ φόρο από τον λαό του. Δεν ήθελε χρήματα αλλά ότι πολυτιμότερο είχαν, την αισιοδοξία τους, ώστε να υποταχθούν ακόμη περισσότερο στον πρίγκιπα Κορόνα.

Πράγματι, άρχισε να γεμίζει τα μπαούλα και τις αποθήκες του με αισιοδοξία και ο λαός του όλο και περισσότερο δούλευε με μόνο σκοπό του να ευχαριστήσουν τον πρίγκιπα Κορόνα δίχως να σκέφτονται τις δικές τους ζωές. Η στεναχώρια όμως άρχισε να βαραίνει την καρδιά και το σώμα τους. Δε μιλούσαν πια, δε γελούσαν, και απομακρύνονταν ο ένας από τον άλλον.

Η πριγκίπισσα Καραντίνα βλέποντας αυτή την άσχημη κατάσταση στο βασίλειο, αποφάσισε να βοηθήσει τον λαό της και έστειλε κρυφά έμπιστους υπηκόους της, για να ενημερώσουν τον λαό ότι πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους για να μπορέσει να τους βρει και να τους δώσει πίσω τη χαμένη αισιοδοξία τους.

Όμως ο αδερφός της, ο πρίγκιπας Κορόνας, που ήταν άπληστος, άρχισε να στέλνει αξιωματικούς σε όλες τις χώρες του κόσμου, έκλεβε την αισιοδοξία τους και οι άνθρωποι άρχισαν σιγά σιγά να στεναχωριούνται, να απομακρύνονται ο ένας από τον άλλο ώσπου αρρώσταιναν βαριά και πέθαιναν.

Η βασίλισσα Ελπίδα μαζί με την πριγκίπισσα Καραντίνα δεν το έβαλαν κάτω και άρχισαν να ενημερώνουν πιο πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι έπρεπε να μείνουν στο σπίτι τους για να καταφέρουν τους βοηθήσουν.

Η Καραντίνα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να βρει τους ανθρώπους και να τους δώσει πίσω την αισιοδοξία τους. Σε ένα από αυτά τα ταξίδια γνώρισε έναν καλόκαρδο νέο που βοηθούσε εθελοντικά τους ανθρώπους με μεγάλη υπομονή και αγάπη, τον κύριο Γιατρό. Αμέσως αγαπήθηκαν και παντρεύτηκαν, κρυφά από τον αδερφό της και σε λίγο καιρό έφεραν στον κόσμο ένα μωρό, το Εμβόλιο, το οποίο σύντομα θα έπαιρνε τον θρόνο από τον πρίγκιπα Κορόνα και θα έσωζε όλο τον κόσμο.

ΤΕΛΟΣ

 

Πληροφορίες
Κατηγορία παραμυθιού
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)
Δώσε αστέρια
Average: 3.8 (107 ψήφοι)