Ο Σάκος του Άι Βασίλη

Συγγραφέας παραμυθιού

Μια φορά και έναν καιρό ένας Άγιος Βασίλης κόκκινος και στρουμπουλός. Αφού ταξίδεψε και μοίρασε τα δώρα του σε όλα τα παιδιά του κόσμου, ήρθε η ώρα να επιστρέψει πίσω στο σπίτι μαζί με τούς αγαπημένους ταράνδους.

Ήταν όλοι ευχαριστημένοι που και φέτος κατάφεραν να δώσουν πολλά δωράκια σε όλα τα παιδιά του κόσμου και να γίνουν και πάλι χαρούμενα και ευτυχισμένα το επόμενο πρωί που θα ξυπνούσαν και θα τα έβλεπαν κάτω από το δέντρο τους.

Όλα τα παιδιά του άφηναν στο τραπέζι και κάτι ένα ποτήρι γάλα και ένα γλυκό.  Ο Άγιος Βασίλης όπου άφηνε το δώρο του έτρωγε και μια λιχουδιά. Με τόσα γλυκά ήταν έτοιμος να σκάσει, δεν τον ενδιέφερε όμως γιατί έκανε τα παιδιά χαρούμενα και αυτό τον ευχαριστούσε τόσο πολύ.

Ο Άγιος Βασίλης όπου άφηνε το δώρο του έτρωγε και μια λιχουδιά.

Στους δρόμους δεν ακουγόταν τίποτα άλλο μονάχα τα κουδουνάκια από το έλκηθρο του. Δεν υπήρχε σπίτι που να να μην είχε επισκεφτεί από την λίστα που του είχαν φτιάξει τα μικρά του ξωτικά.

Στο σάκο του μέσα είχε ακόμη ένα δωράκι. Αυτό το δωράκι ήθελε να το δώσει στην αγαπημένη του γυναίκα την Κυρά Βασίλαινα  με την χρυσή και καλοσυνάτη καρδιά που είχε.

Ο Άγιος Βασίλης είχε επισκεφτεί όλα τα σπίτια

Στο δρόμο που επέστρεφε με το έλκηθρο βλέπει ένα παιδί να κοιμάται κουλουριασμένο σε ένα παγκάκι. Κατέβηκε σιγά σιγά από το έλκηθρο του άνοιξε τον σάκο και του άφησε το κουτί που ήταν για την κυρά του. Ο Άι Βασίλης έφυγε όσο πιο σιγά μπορούσε για να μην τον ακούσει ο μικρός.

Η Κυρά του τον περίμενε υπομονετικά στο σπίτι τους, Μόλις άκουσε τα κουδουνάκια από το έλκηθρο, βγήκε έξω, τον αγκάλιασε και τον σκέπασε με μια ζεστή κουβέρτα.

Ο Άι Βασίλης μπήκε μέσα και άρχισε να διηγείται στην Κυρά του που πήγε και πώς τα πέρασε. Όσο της μιλούσε έβλεπε στο βλέμμα του μια θλίψη, πήγε κοντά του, τον αγκάλιασε και τον ρώτησε τι τον στεναχώρησε.

Αυτός της είπε πως είδε ένα παιδί, μόνο του έξω, να κοιμάται σε ένα παγκάκι, και πως το δώρο που είχε για την ίδια το έδωσε στο μικρό παιδί. Η Κυρά του χαμογέλασε και του είπε: «είμαι πολύ χαρούμενη για σένα».

Ο Άι Βασίλης ένιωσε τόσο ευχαριστημένος και μέσα από την τσέπη του έβγαλε ένα μικρό φιόγκο. Του τον άφησε ένα κοριτσάκι στο τραπέζι, δίπλα στο γάλα για να το πάρει μαζί του και να την θυμάται.  Ο Άι Βασίλης το πέρασε στα όμορφα μακρυά μαλλιά της και της χαμογέλασε.

Τα ξωτικά όσο σκανταλιάρικα και αν ήταν ετοίμασαν μια έκπληξη στον Άι Βασίλη, ένα κουτί γεμάτο ενθύμια, φωτογραφίες των παιδιών που τον ευχαριστούσαν. Πήραν το κουτί, το άνοιξαν, κάθισαν μπροστά από το τζάκι χαρούμενοι που και φέτος τα κατάφεραν όλοι μαζί και άρχισαν να σχεδιάζουν από που θα πάρουν καινούριες κορδέλες, χρώματα κλπ.

Και θα περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τα γράμματα για την καινούρια χρονιά.  Ο Άι Βασίλης συνέχιζε να σκέφτεται για όλους τους επόμενους μήνες αυτό το μικρό αγόρι.

ΤΕΛΟΣ

Κείμενο: Χριστίνα Παππά

 

 

Πληροφορίες
Κατηγορία παραμυθιού
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)
Δώσε αστέρια
Average: 4.3 (157 ψήφοι)

Αγγελος (χωρίς επαλήθευση)

πριν από 2 έτη 4 μήνες

Ωραία ιστορία και αρέσει πολύ στα παιδιά. Αλλά ειναι συντακτικά ορθό αυτό το παραμύθι;

Φωτεινη (χωρίς επαλήθευση)

πριν από 2 έτη 3 μήνες

Σε απάντηση του από Αγγελος (χωρίς επαλήθευση)

Δεν είναι ορθό συντακτικά το συγκεκριμένο παραμύθι. Ειδικά η δεύτερη παράγραφος είναι μονοκόμματη χωρίς κανένα κόμμα. Παρόλα αυτά είναι ωραίο το νόημα του.