Ο σκαντζόχοιρος και οι 17 γάτες

Συγγραφέας παραμυθιού

Μια φορά και έναν καιρό ζούσανε σε ένα σπίτι 17 γάτες.  Το σπίτι είχε έναν πολύ μεγάλο κήπο και χώρο για να παίζουνε όλα τα γατάκια.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, μια μητέρα με την κόρη της, δεν έδιναν πια ιδιαίτερη σημασία στα γατάκια. Τα φρόντιζαν αμα πληγωνόντουσαν και τα τάιζαν καθημερινά, όμως τα γατάκια ένιωθαν παραμελημένα.

Ένας αδέσποτος σκαντζόχοιρος άκουσε την ιστορία των στεναχωρημένων 17 γατιών και ένιωσε πολύ άσχημα. Εκείνος, δεν είχε κανέναν κοντά του και προσπαθούσε να επιβιώσει. Κανένας δεν τον έκανε παρέα γιατί φοβόντουσαν τα αγκάθια του και έτσι σκέφτηκε ότι ίσως τα γατάκια που τόσο πολύ αναζητούν καινούριους φίλους θα παίζανε μαζί του.

Ο γλυκούλης σκαντζόχοιρος ήταν μόνος του

Πήρε λοιπόν το μονοπάτι για το σπίτι με τον μεγάλο κήπο. Καθώς έφτασε πήρε μια βαθιά ανάσα αλλά δίστασε και είπε από μέσα του:

- "Ποιον κοροϊδεύω; Όλοι με φοβούνται, δεν θα με κάνει κανείς παρέα", και αποφάσισε να φύγει.

Δεν ήξερε όμως ότι έγινε αντιληπτός από τα γατάκια και ξαφνικά 34 μάτια τον κοίταζαν και 68 πόδια κάνανε κύκλους γύρω του. Οι γάτες μουρμούριζαν, άλλες λέγανε να τον κρατήσουνε για παρέα, άλλες ήταν ανήσυχες και φοβόντουσαν για τα αγκάθια του.

Ύστερα από ώρα κατάλαβαν ότι δεν ήταν δική τους απόφαση και έπρεπε να απευθυνθούν στους ιδιοκτήτες του σπιτιού με τον μεγάλο κήπο. Πήγανε όλες μαζί στην πόρτα και άρχισαν να νιαουρίζουν μέχρι που η πόρτα άνοιξε και βγήκαν η μητέρα με την πανέμορφη κόρη της απορημένες.

Τα γατάκια οδήγησαν τις δύο γυναίκες στον σκαντζόχοιρο. Εκείνες ήταν πολύ ενθουσιασμένες και αμέσως φέρανε ένα μεγάλο πεπόνι να ταΐσουν το νέο τους κατοικίδιο. Τα γατάκια ξέρουνε ότι οι γυναίκες τα αγαπάνε και δεν θα άφηναν κανέναν να τους κάνει κακό. Έτσι κατάλαβαν ότι ο σκαντζόχοιρος δεν είναι απειλή και άρχισαν αμέσως να παίζουν μαζί του.

Και έτσι ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Πληροφορίες
Κατηγορία παραμυθιού
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)
Δώσε αστέρια
Average: 3.8 (485 ψήφοι)

Αντιγόνη (χωρίς επαλήθευση)

πριν από 4 έτη 9 μήνες

Τέλειο παραμύθι!!!