Ένας φίλος

Συγγραφέας παραμυθιού

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσαν δύο αδέρφια. Η Γαριφαλιά και ο Δημήτρης. Αυτά τα δύο αδέρφια φαινόταν με μια ματιά ότι ήταν δίδυμα. Δυστυχώς, δεν είχαν καθόλου φίλους γιατί όλοι τους περνούσαν για τρελούς, λόγο της φαντασίας τους. Ήταν 8 χρονών και δεν ξέρω άλλα παιδιά που να ήταν τόσο μα τόσο περιπετειώδη. Λοιπόν, τους άρεσε πάρα πολύ το διάστημα και αποφάσισαν μια μέρα να κάνουν ένα παράτολμο ταξίδι. Πήραν τον πύραυλο του θείου τους που ήταν αστροναύτης, και ξεκίνησαν αφήνοντας ένα γράμμα στους δικούς τους. Το γράμμα έλεγε:

Αγαπητοί γονείς, Μην ανησυχείτε καθόλου άμα δεν μας βρείτε. Δεν μπορούμε να σας πούμε τώρα πού ήμαστε αλλά μόλις γυρίσουμε θα σας τα περιγράψουμε όλα με λεπτομέρειες. Τα λέμε σε λίγους μήνες.

Με αγάπη τα παιδιά σας, η Γαριφαλιά και ο Δημήτρης

Μόλις διάβασαν αυτό το γράμμα οι γονείς τους, στεναχωρήθηκαν πάρα πολύ και είχαν πολύ άγχος. Όμως ήξεραν ότι τα παιδιά τους θα επιβίωναν λόγο της φαντασίας τους και την αγάπη τους για περιπέτειες. Που να φαντάζονταν ότι τα ίδια τους τα παιδιά έφευγαν μακριά από την τεράστια (για αυτούς) γη. Μετά από καιρό, τα παιδιά σχεδόν έφταναν στο διάστημα. Ήταν τόσο χαρούμενα που ο θείος τους, τους έδειξε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.

Μάλιστα, ήταν περήφανα που τα εμπιστεύτηκε και τα άφησε μόνα τους να τα βάλουν με ένα διαστημόπλοιο! Μόλις έκαναν μια πολύ ομαλή προσγείωση, παραξενεύτηκαν όταν είδαν μια τεράστια κοτρόνα με μια αρκετά μεγάλη τρύπα. Προχώρησαν και έμειναν με το στόμα ανοιχτό με αυτό που αντίκρισαν. Μωβ, μικροσκοπικά και γεμάτα γλύκα πλασματάκια ξεπρόβαλλαν τα κεφαλάκια τους γεμάτα περιέργεια και λίγο φόβο. Η Γαριφαλιά και ο Δημήτρης πλησίασαν και άλλο. Τότε, προς μεγάλη τους έκπληξη τα μωβ παράξενα πλασματάκια μίλησαν! Και δεν είναι μόνο αυτό, μίλησαν και ελληνικά! Τη γλώσσα των δύο παιδιών! Τους είπαν λοιπόν:

- Είστε πολύ καλά παιδάκια, το νιώθουμε!

- Ευχαριστούμε πολύ! Απαντάνε εκείνα με ένα στόμα.

Τότε, στο βάθος της κοτρόνας, βλέπουνε έναν άλλον πράσινο αυτή τη φορά εξωγήινο, μόνο του. Πάνε διακριτικά και τον πλησιάζουν. Δείτε τον διάλογο παρακάτω:

- Για σου μικρέ, αστείε εξωγήινε! Τι κάνεις εδώ μόνος σου; Έλα να παίξουμε έξω όλοι μαζί!

- Δεν θέλουν οι άλλοι εξωγήινοι να παίζω και να μιλάω μαζί τους. Καλύτερα να μείνω εδώ.

- Μα γιατί να μη θέλουν εσένα; Είσαι πολύ καλός.

- Είμαι πράσινος…

- Και λοιπόν;

- Είμαι διαφορετικός…

- Ακόμα καλύτερα γιατί θα ξεχωρίζεις!

- Εκείνοι δεν το βλέπουν έτσι.

- Λυπόμαστε πολύ. Θέλεις να γίνεις φίλος μας;

- Αλήθεια το λέτε;

- Φυσικά, έτσι και αλλιώς δεν έχουμε ούτε εμείς κανέναν φίλο.

- Τέλεια! Πώς σας λένε;

- Γαριφαλιά και Δημήτρη. Εσένα;

- Δεν έχω όνομα…

- Δεν πειράζει. Από σήμερα, θα σε λένε Μπόμπη!

- Τέλειο όνομα, ευχαριστώ!

- Ωραία Μπόμπη εξωγήινε!

Έτσι με αυτά τα λόγια, εξερεύνησαν τον πλανήτη, έβγαλαν φωτογραφίες και ξεκίνησαν για το σπίτι τους στη Γη.

Έπειτα από μήνες, τα παιδιά είχαν πάει στους γονείς τους, τους είχαν γνωρίσει τον Μπόμπη και τους τα είχαν περιγράψει όλα με κάθε λεπτομέρεια, όπως τους είχαν υποσχεθεί στο γράμμα. Κάποια μέρα όμως, μόλις ξύπνησαν δεν βρήκαν τον Μπόμπη στο καλοφτιαγμένο, πράσινο κρεβατάκι του. Ανησύχησαν. Μετά είδαν ένα γράμμα. Ήταν από τον Μπόμπη και έλεγε τα εξής:

Αγαπημένοι μου φίλοι, Συγνώμη που δεν σας αποχαιρέτησα. Μην φοβάστε, θα γυρίσω σε λίγες μέρες. Έχω πάει στο διάστημα για να δω αν έχουν επιζήσει οι υπόλοιποι εξωγήινοι. Αν θέλετε να με συναντήσετε έχω ένα μηχάνημα στο διαστημόπλοιο του θείου σας. Πρέπει να πατήσετε το πράσινο κουμπί για να εμφανιστείτε μπροστά μου και το κόκκινο για να ξαναπάτε πίσω στο σπίτι σας. Έχω και εγώ ένα ίδιο.
Ο μόνος σας φίλος, Μπόμπης

Μόλις το διάβασαν, ανακουφίστηκαν. Αφού το είπαν στους γονείς τους, πήγανε και τον βρήκανε. Τελικά, οι υπόλοιποι εξωγήινοι είχαν εξαφανιστεί και ο Μπόμπης ήταν πολύ τυχερός που οι φίλοι του τον είχαν πάρει από εκεί. Γύρισαν στην γη και έζησαν για πάντα μονιασμένοι. Αφήστε που έγιναν διάσημοι επιστήμονες.

ΤΕΛΟΣ

Κείμενο: Ιωάννα Καραντενίζη

Η Ιωάννα είναι 10 χρονών και το καλοκαίρι θα γίνει 11.

Εικονογράφηση: www.paidika-paramythia.gr

Πληροφορίες
Κατηγορία παραμυθιού
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)
Δώσε αστέρια
Average: 4.4 (47 ψήφοι)

Stamatis Kalog… (χωρίς επαλήθευση)

πριν από 1 έτος 11 μήνες

Θερμά Συγχαρητήρια στην μικρη μας φίλη για το έργο της ! Φυσικα συγχαρητήρια αξιζουν να δωθουν στην οικογενεια της που δημιούργησε αυτο το ενδιαφερον στο παιδι αλλά και στους εκπεδευτικους που το διόγκωσαν. Τέτοια μυαλα είναι που θα εξελίξουν την χώρα μας !