Το παπούτσι της νεράιδας

Μια ωραία καλοκαιριάτικη μέρα, μια μικρή - μικρούτσικη Νεραϊδούλα βρήκε ένα παπουτσάκι μιας κούκλας. Ήταν ένα ωραίο μικρό παπουτσάκι πέτσινο και γαλάζιο σαν τον ουρανό. 

"Πόσο χρήσιμο είναι αυτό το κουκλοπάπουτσο! σκέφτηκε η Νεραϊδούλα. Μπορεί να χρησιμεύσει για κούνια ενός μικρού σαλιγκαριού ακόμα και βάρκα ενός μικρού ψαριού". 

Ενώ όμως σκεφτόταν αυτά, είδε από μακριά την κ. Σκαθαράκη που ερχόταν από το φράχτη, ξαναμμένη, κουρασμένη και φορτωμένη μ' ένα μεγάλο μπόγο στην πλάτη της.

- Αχ, αναστέναζε καθώς προχωρούσε, τι δύσκολο και κουραστικό που είναι να μετακομίζεις! Τόσα πακέτα, τόσα έπιπλα! Να'χα ένα αυτοκίνητο να τα φόρτωνα μέσα!  Πόσο θα με ξεκούραζε! 

- Μη σε νοιάζει! της είπε η Νεραϊδούλα με καλοσύνη.  Μπορώ εγώ να σε βοηθήσω. Φέρε όλα τα έπιπλά σου και βάλε τα μέσα σ' αυτό το παπούτσι. 

Το ζωάκι δεν περίμενε να το ξανακούσει.  Έτρεξε στο σπιτικό του και σε δυό λεπτά γύρισε μαζί μ' όλη του την οικογένεια.  Ο καθένας τους βαστούσε και από κάτι.  Τραπέζια, καρέκλες, κατσαρόλες, σκούπες, γλάστρες. Τα φόρτωσαν λοιπόν όλα μέσα στο παπούτσι.  Ακόμα και το καλάθι της κ. Σκαθαράκη, που ήταν γεμάτο με φαγητά και σάντουϊτς.  

- Είσαστε έτοιμοι;  ρώτησε η Νεραϊδούλα. Ωραία! Και τώρα πηδήστε και 'σεις μέσα. Μπήκε όλη η οικογένεια Σκαθαράκη μέσα στο παπούτσι με γέλια και χαρές.  Η Νεραϊδούλα τότε σήκωσε το χέρι της και στη στιγμή το παπούτσι της κούκλας άρχισε να κουνιέται και να τρέχει σαν αληθινό αυτοκίνητο με μηχανή και ρόδες.  

- Ευχαριστούμε! Ευχαριστούμε!  φώναζαν τα σκαθαράκια στη Νεραϊδούλα και πήγανε έτσι ίσαμε το καινούριο σπιτικό τους. 

Και τώρα ξέρετε τι αναρωτιέμαι; Άραγε σε τι θα χρησιμοποίησε ακόμα η Νεραϊδούλα το μικρό γαλάζιο παπουτσάκι της κούκλας; 

ΤΕΛΟΣ

Επιμέλεια: Ειρήνη Χιώτη

Λίγα λόγια

Το παραμύθι αυτό προέρχεται από τη προσωπική συλλογή της Ειρήνης Χιώτη και δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια τον συγγραφέα. Όπως λέει η ίδια: «Οι πιθανοί δημιουργοί του έργου είναι οι: Λήδα Κροντηρά / Π. Βαλασάκης / Κ. Καρυωτάκης / Κ. Μαλάμος. Το βιβλίο είναι δεμένο με άλλο εξώφυλλο από το αρχικό στη βιβλιοθήκη μου από τα παιδικά μου χρόνια και έτσι δε φαίνονται ο Εκδοτικός οίκος ούτε από κάποια στοιχεία μέσα στο βιβλίο. Έτσι λόγω παλαιότητας τα στοιχεία των δημιουργών εντοπίστηκαν προς το παρόν κατά προσέγγιση».

Πληροφορίες
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)
Δώσε αστέρια
Average: 3 (64 ψήφοι)