Το χρωματιστό πηγάδι

Συγγραφέας παραμυθιού

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που το έλεγαν Εύα. Μια μέρα είχε κακά νέα. Θα έφευγε από την πατρίδα της με το αεροπλάνο για να πάει στη Γερμανία.

Όταν ήρθε αυτή η μέρα, ετοίμασε τα πράγματά της και έφυγε στεναχωρημένη. Τελικά, όμως δεν ήταν και τόσο άσχημα. Στη Γερμανία είχε πολλές πεταλούδες και μια μέρα ενώ κυνηγούσε μία από αυτές, η πεταλούδα την οδήγησε σε μια πόρτα που είχε πάνω μια καρδιά.

Το σπίτι με την καρδιά (Εικόνα: Pixabay)

Άνοιξε την πόρτα και είδε ένα γαλάζιο σκυλάκι που είχε δύο ροζ φιογκάκια στα μαλλάκια του. Προχώρησαν μαζί με το σκυλάκι και συνάντησαν έναν μονόκερο ο οποίος μάζευε διάφορα λουλούδια. Τον βοήθησαν και συνέχισαν μαζί τη βόλτα τους χαρούμενοι.

Ο μονόκερος (Εικόνα: Pixabay)

Περπατούσαν και περπατούσαν ώσπου έφτασαν σε ένα λιβάδι με πάρα πολλά λουλούδια. Στη μέση του λιβαδιού είδανε ένα πηγάδι με χρωματιστό νερό. Πήγανε πιο κοντά και παρατήρησαν ότι μέσα είχε κέρματα.

Η Εύα είχε στην τσέπη της ένα κέρμα και κατάλαβε ότι αυτό το πηγάδι πραγματοποιούσε ευχές. Έριξαν λοιπόν και οι τρεις μαζί το κέρμα μέσα στο πηγάδι και ευχήθηκαν να γυρίσουν σπίτι ασφαλείς.

Πριν καλά καλά τελειώσουν την ευχή τους, ο καθένας ήταν στο σπίτι του. Η Εύα στο σπίτι της στη Γερμανία, το σκυλάκι στο σκυλόσπιτό του και ο μονόκερος στο μονοκερόσπιτο. Δεν ξαναείδε ο ένας τον άλλον αλλά όλοι τους έζησαν καλά. Εμείς όμως καλύτερα!

ΤΕΛΟΣ

Κείμενο: Αθηνά Γατέλα

Η Αθηνά Γατέλα είναι 8 ετών

Εικονογράφηση: Παιδικά Παραμύθια

Πληροφορίες
Κατηγορία παραμυθιού
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)

Ετικέτες

Δώσε αστέρια
Average: 4.2 (20 ψήφοι)