Ενας δυνατός γίγαντας

Συγγραφέας παραμυθιού

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε ένας μοναχικός γίγαντας στην Αστερούπολη-Αστεροχώρα.

Το όνομα  του ήταν Πελώριος. Ήταν τόσο μεγάλος που όσοι τον έβλεπαν τον φοβόντουσαν, και γιαυτό δεν είχε φίλους. Η μόνη του ασχολία ήταν η μαγική του σφεντόνα, την αγαπούσε τόσο πολύ, και ήταν το μοναδικό του όπλο.

Ο γίγαντας, όταν νύχτωνε και έβλεπε τα αστέρια να πέφτουν, φοβόταν μήπως πέσουν κάτω και χαθούν. Τόσο ψηλός που ήταν, τα έπιανε και τα ξανα έβαζε επάνω στον ουρανό.

Όλα κυλούσαν τόσο ήσυχα ώσπου μια μέρα ένας κακός βασιλιάς αιχμαλώτισε τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια. Μια μέρα εμφανίστηκε ένα μεγάλο σύννεφο που είχε μέσα του τόση πολλή βροχή που δεν άρεσε καθόλου αυτό στον γίγαντα, ούτε στους υπόλοιπους  του χωριού.

Πρέπει να βρω μια λύση, να ξανά φέρω τον ήλιο πίσω, την ημέρα, την ζέστη, σκέφτηκε.  

Έφυγε κατευθείαν να βρει τον βασιλιά και μαζί του πήρε την σφεντόνα του. Πήγε στο κάστρο και τι να δει; Υπήρχε μέσα σε ένα δωμάτιο ο ήλιος, το φεγγάρι και τα αστέρια. Έριξε με όλη του τη δύναμη την σφεντόνα και τράβηξε τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια  πίσω σε αυτόν χωρίς να τον καταλάβει ο βασιλιάς. Τα πήρε όλα στα μεγάλα του χέρια και ξεκίνησε να γυρίσει πίσω.

Όμως τον κατάλαβε ο κακός βασιλιάς και τον κυνήγησε μέχρι την Αστεροχώρα. Ο γίγαντας με την μαγική του σφεντόνα νίκησε τον βασιλιά και με την βοήθεια των φίλων του, αφού τώρα πια ο ήλιος, το φεγγάρι και τα αστέρια έγιναν οι καλύτεροι του φίλοι, και το κακό σύννεφο έφυγε για πάντα.

Κάθε μέρα έβγαινε ο ήλιος και του χαμογελούσε, με τις ηλιαχτίδες του τον ζέσταινε. Το βράδυ, μεγάλη γιορτή ξεκινούσε με τα άστρα.

Όταν έβλεπε να πέφτουν, ο γίγαντας τα τραβούσε με τόση δύναμη με την σφεντόνα του που όλα ήταν τόσο όμορφα και μαγικά που όλοι άρχισαν να τον συμπαθούν και να τον αγαπούν.

- ΤΕΛΟΣ -

Πληροφορίες
Κατηγορία παραμυθιού
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)
Δώσε αστέρια
Average: 3.3 (174 ψήφοι)