Η ανακάλυψη της μικρής κουνελίτσας

Συγγραφέας παραμυθιού

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μια μικρή κουνελίτσα, η Νέλι. Ζούσε με την οικογένεια της κοντά σε ένα μεγάλο ποτάμι. Είχαν επιλέξει αυτό το μέρος γιατί είχε πολλή ωραία θέα και επειδή είχαν όλα όσα χρειαζόντουσαν!

Η Νέλι ήταν το πρώτο από τα 5 παιδιά της οικογένειας. Όταν γεννήθηκε, όλοι ήταν εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά και χάρη που είχε. Όταν ήταν περίπου 2 ετών, γεννήθηκαν τα πρώτα δύο δίδυμα αδέρφια της. Το ένα το έλεγαν Μπέλα και το άλλο Τέντι. Η Νέλι όμως ζήλεψε πάρα πολύ γιατί νόμιζε πως η μαμά τους τώρα θα αγαπούσε τα άλλα πιο μικρά αδέρφια της.

Σε λίγο καιρό γεννήθηκε και ο Τομ και η Λίλα και τότε ήταν που η Νέλι ζήλεψε τόσο πολύ που άρχισε να σκέφτεται να κάνει κάτι πολύ ηρωικό για να εντυπωσιάσει τη μητέρα της. Και τελικά μετά από πολύ καιρό σκέφτηκε κάτι!

Το σκέφτηκε επειδή άκουγε τον πατέρα της να λέει ότι θα ήταν καλύτερα να βρουν ένα διαφορετικό έθιμο για φέτος το Πάσχα που σιγά-σιγά έφτανε. Όμως δεν έβρισκαν κανένα. Όμως η σούπερ Νέλι το βρήκε!

Όταν το είπε στη μαμά της εκείνη ενθουσιάστηκε. Το σχέδιο ήταν το εξής: Μόλις ξημέρωνε Πάσχα, τα κουνελάκια έπρεπε να βρουν κόκκινα αυγά στο γρασίδι ή στα χόρτα (εκτός από τη Νέλι που θα τα έκρυβε). Έτσι και έγινε.

Όμως το πρόβλημα της Νέλι δε λύθηκε και έτσι είπε στη μαμάς της αυτό που την είχε κάνει να ζηλέψει τόσο πολύ και τελικά η μαμά της, της εξήγησε ότι ποτέ δεν αγαπούσε πιο πολύ τα αδέρφια της και ότι πάντα θα τα αγαπάει το ίδιο. Έτσι όλοι έζησαν καλά και εμείς καλύτερα.

ΤΕΛΟΣ

Κείμενο: Ιωάννα Καραντενίζη

Η Ιωάννα είναι 10 χρονών και το καλοκαίρι θα γίνει 11.

Πληροφορίες
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)
Δώσε αστέρια
Average: 3.9 (197 ψήφοι)