Ένα Αλλόκοτο Περιστατικό

Συγγραφέας παραμυθιού

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένα μικρό σκυλάκι, ο Μπομπ. Ήταν καλός σκύλος και είχε έναν πολύ καλό ιδιοκτήτη! Ένα μικρό κοριτσάκι τον είχε βρει στον δρόμο να τρέμει ολόκληρος από το κρύο και αυτό το κορίτσι και οι γονείς της, αποφάσισαν να τον κρατήσουν.

Σιγά-σιγά το κοριτσάκι και ο Μπομπ δένονταν και σε λίγες ημέρες είχαν γίνει δύο πάρα πολύ καλοί φίλοι. Μια μέρα όμως, που το κορίτσι πήγαινε βόλτα τον Μπομπ, ένα αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά της και ένας ψηλόλιγνος άντρας κατέβασε το παράθυρο του αυτοκινήτου και ρώτησε το κορίτσι αν ήθελε να την πάει σπίτι. Και μίλησαν:

- Γεια σου κοριτσάκι, κάνει πολύ ζέστη σήμερα. Θες να σε πάω εγώ σπίτι, και να σου δώσω και κάτι δροσερό να πιεις;

- Σας ευχαριστώ πολύ, αλλά έχω ένα σκυλάκι μαζί μου και δεν έχει μάθει να μπαίνει σε αυτοκίνητα.

- Α, μα αυτό δεν είναι καθόλου πρόβλημα. Έχω έναν ειδικό χώρο που λατρεύουν όλα τα σκυλάκια, μικρά ή μεγάλα.

- Εντάξει τότε, θα έρθω, σας ευχαριστώ πολύ!

Και μετά από αυτό, ξεκίνησαν. Ο άντρας της πρόσφερε έναν ζωμό και εκείνη τον ήπιε μονομιάς. Μετά από λίγο, αυτό της έφερε ζαλάδα και κοιμήθηκε. Δυστυχώς, όταν ξύπνησε, βρέθηκε σε ένα πεζοδρόμιο αρκετά μακριά από το σπίτι της, και το χειρότερο, χωρίς τον πολυαγαπημένο της Μπομπ!

Ευτυχώς, βρήκε εύκολα το σπίτι της. Μόλις το έμαθαν οι γονείς της, στεναχωρήθηκαν πολύ, και για το καημένο το σκυλάκι και για την κορούλα τους και ξεκίνησαν να γράφουν αγγελίες για τον Μπομπ.

Τώρα που σας μίλησα για τις αγγελίες του Μπομπ, ας μιλήσουμε και για τον Μπομπ. Αυτός λοιπόν, για αρκετό καιρό ήταν δεμένος στο σπίτι αυτού του εγκληματία, χωρίς να τρώει και πολύ. Του έλειπε πολύ η μικρή ιδιοκτήτρια-φιλενάδα του.

Μια μέρα που το κορίτσι είχε βγει να κολλήσει και άλλες αγγελίες με τον αγαπημένο της σκύλο, είδε ξαφνικά τον κύριο που είχε κλέψει τον σκύλο της. Αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από έναν τεράστιο, καταπράσινο θάμνο που είδε μπροστά της. Αμέσως ήρθαν εικόνες στο μυαλό της, με εκείνη και τον σκύλο της αγκαλιά και ορκίστηκε ότι θα πάρει πίσω τον Μπομπ ό,τι και να γίνει.

Τον ακολούθησε λοιπόν, πάντα πολύ προσεκτικά και ξαφνικά είδε ένα σπίτι. Αμέσως μετά είδε τον Μπομπ. Όταν ο άντρας αυτός μπήκε μέσα στο σπίτι του, έτρεξε και ελευθέρωσε τον Μπομπ. Ευτυχώς, ήταν δεμένος μόνο με ένα σκοινί. Εκείνος την ακολούθησε καταχαρούμενος! Πήγαν σπίτι, και οι γονείς επιβράβευσαν τη μικρή για τη γενναιότητά της, και υποδέχτηκαν τον Μπομπ με μεγάλη χαρά.

Το κορίτσι είχε πάρει το μάθημά της: Να μην αφήνει να τη γυρίσουν σπίτι ξένοι άνθρωποι. Έτσι έζησαν αυτοί καλά, και εμείς καλύτερα.

ΤΕΛΟΣ

Κείμενο: Ιωάννα Καραντενίζη

Η Ιωάννα είναι 10 χρονών και το καλοκαίρι θα γίνει 11.

Εικονογράφηση: www.paidika-paramythia.gr

 

Πληροφορίες
Κατηγορία παραμυθιού
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)
Δώσε αστέρια
Average: 3.8 (44 ψήφοι)