Η Ευαγγελία Και Ο Popcorn

Συγγραφέας παραμυθιού

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένα όμορφο, γερό, καφέ άλογο με μαύρη χαίτη και ουρά. Τον έλεγαν Popcorn και περνούσε τη ζωή του ήσυχα. Έμενε σε έναν ιππικό όμιλο όπου όλοι τον φρόντιζαν και τον αγαπούσαν.

Σε ένα μεγάλο σπίτι (αρκετά κοντά στον όμιλο), ζούσε ένα κορίτσι με τους γονείς της. Την έλεγαν Ευαγγελία και ήταν τρελή για τα άλογα. Τα λάτρευε! Αυτή έκανε μαθήματα ιππασίας σε αυτόν τον όμιλο.

Μια μέρα που είχε μάθημα ιππασίας, τη βάλανε να ιππεύσει τον Popcorn. Ήταν πολύ καλός, περπατούσε πολύ καλά και αναπαυτικά. Αγάπησε αμέσως την Ευαγγελία αλλά και αυτή λάτρεψε αμέσως τον Popcorn. Από εκείνο το μάθημα άρχισε να ιππεύει τον Popcorn. Μετά από λίγο καιρό όμως, θα αναγκαζόταν να τον αποχωριστεί για δέκα ημέρες επειδή θα πήγαινε διακοπές σε ένα ωραίο νησί.

Όταν έφτασε ο καιρός για διακοπές, η Ευαγγελία στεναχωρήθηκε αλλά χάρηκε ταυτόχρονα γιατί στο νησί που θα πήγαιναν, έμενε εκεί η γιαγιά με τον παππού της, που είχε να τους δει από μωράκι. O Popcorn ήταν ανήσυχος και λίγο λυπημένος γιατί κάτι είχε καταλάβει.

Όταν ήρθε η μέρα που θα έφευγαν, η Ευαγγελία πήρε τη βαλίτσα της και έτρεξε για να χαιρετήσει τον Popcorn. Μετά έτρεξε ξανά για να προλάβει τους γονείς της. Ίσα-ίσα που τους πρόλαβε. Έφυγαν με το αυτοκίνητό τους για να πάνε στο λιμάνι και να πάρουνε το πλοίο.

Σε όλη τη διαδρομή η Ευαγγελία μιλούσε ασταμάτητα από την ανυπομονησία της! Επιτέλους έφτασαν στο λιμάνι και πήραν το πλοίο. Τι έκανε μέσα στο πλοίο η Ευαγγελία: τάισε τα πουλιά, έπαιξε με τα κύματα και σχεδόν (κολύμπησε) με τα ψάρια που πλατσούριζαν.

Επιτέλους έφτασαν και πήγαν στη γιαγιά και στον παππού της. Αφού η Ευαγγελία τους χαιρέτησε, πήγε να επισκεφτεί και το γλυκούλι, χνουδωτό, κάτασπρο σκυλάκι της γιαγιάς της. Αργότερα πήγανε μέσα να φάνε και να συζητήσουν όσο η Ευαγγελία έπαιζε με μια φίλη και ένα φίλο της από το ωραίο νησάκι. Έπαιξαν κρυφτό και ήταν φουλ διασκεδαστικό!

Όταν χτύπησε επτά φορές το κεντρικό ρολόι του νησιού, η Ευαγγελία πήγε στο σπίτι. Γενικά, τις επόμενες έξι ημέρες, για να μην τα πολυλογώ, για την Ευαγγελία ήταν ένας αιώνας και λαχταρούσε να δει τον Popcorn. Με το ζόρι πέρασαν άλλες δύο ημέρες. Όλο εκείνο τον καιρό έπαιζε με τους φίλους της και συζητούσε με τους μεγάλους. Ακόμα, έκανε πως ο ακριβός καναπές της γιαγιά της ήταν ο Popcorn! Φοβερό! Έβαζε δηλαδή τα ρούχα και τα παπούτσια της ιππασίας και έκανε πως ετοίμαζε το άλογο και πήγαινε βόλτα. Ποτέ δεν ξεχνούσε το καινούργιο της κράνος ιππασίας. Όλο αυτό, της μείωνε λίγο τη λύπη της για τον Popcorn.

Σιγά-σιγά πέρασε ακόμα μια μέρα και ευτυχώς για την Ευαγγελία άρχισαν να ετοιμάζουν τα πράγματά τους. Την άλλη μέρα αποχαιρέτησε τη γιαγιά, τον παππού της και το σκυλάκι και έφυγε. Πήραν το ίδιο ακριβώς πλοίο. Έφτασε και έτρεξε να αγκαλιάσει τον πολυαγαπημένο της Popcorn. Χάρηκε πολύ! Μετά από λίγες μέρες η οικογένεια της Ευαγγελίας αγόρασαν τον Popcorn και αυτή έζησε μαζί του αρκετά χρόνια.

ΤΕΛΟΣ

Κείμενο: Ιωάννα Καραντενίζη

Η Ιωάννα είναι 10 χρονών και το καλοκαίρι θα γίνει 11.

Εικονογράφηση: www.paidika-paramythia.gr

Πληροφορίες
Κατηγορία παραμυθιού
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)
Δώσε αστέρια
Average: 4 (26 ψήφοι)