Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Συγγραφέας παραμυθιού

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε μία αγαπημένη οικογένεια. Αποτελούνταν από τέσσερα μέλη, οι γονείς και τα δύο κορίτσια.

Πλησίαζε Πάσχα, ήταν Μεγάλη Εβδομάδα και όλη η οικογένεια ήταν χαρούμενη και ευτυχισμένη!

Την Μεγάλη Πέμπτη, η τετραμελής οικογένεια έβαψε τα τεράστια αυγά. Βγήκαν τόσο κόκκινα που όλοι ενθουσιάστηκαν υπερβολικά.

Την Μεγάλη Παρασκευή, η νονά και ο νονός των δύο κοριτσιών εμφανίστηκαν στο κατώφλι της πόρτας τους. Έφεραν και οι δύο πολύχρωμες λαμπάδες, δώρα, ρούχα και στα βάθη των δύο σακουλών βλέπουν τα πολύ μεγάλα, σοκολατένια αβγουλάκια που τα κορίτσια τόσο λαχταρούσαν να φάνε!

- Καλύτερα να τα αφήσετε για την Κυριακή αν θέλετε να διατηρήσετε την νηστεία που κάνετε. (είπε η μαμά τους)

- Εντάξει μαμά… (είπαν λίγο στεναχωρημένα τα κορίτσια)

Αμέσως μετά, τα κοριτσάκια έδωσαν (η καθεμία στον νονό και στην νονά της) τις πασχαλιές και τα δώρα! Όλοι ήταν ευχαριστημένοι όταν έφυγαν η νονά και ο νονός.

Το Μεγάλο Σάββατο, κατά τις έντεκα και μισή το βράδυ, ετοιμάστηκαν και πήραν τις λαμπάδες και τα κεριά τους. Ήταν η Ανάσταση του Χριστούλη! Η Ανάσταση του Ιησού!

- Προσέξτε μην καείτε! (έλεγαν συνεχώς οι γονείς τους από φόβο για την φωτιά από τις λαμπάδες)

Μόλις γύρισαν στο σπίτι τσούγκρισαν τα κατακόκκινα αυγά τους και αφού είδαν στην τηλεόραση τις ταλαιπωρίες που πέρασε ο Χριστός για χάρη μας, πήγαν χαρούμενοι για ύπνο γιατί την επόμενη ημέρα ήταν το Πάσχα.

Την επομένη, η μεγαλύτερη κόρη μαζί με τον μπαμπά τους ξύπνησαν νωρίς και πήγαν να ετοιμάσουν το αρνί και την σούβλα όπου και θα το ψήνανε. (Η άλλη κόρη ήταν μικρή ακόμα). Ο χώρος όπου θα γιορτάζανε το Πάσχα ήταν ένα οικόπεδο με πολύ κήπο γεμάτο χόρτα. Δίπλα ήταν το σπίτι της γιαγιάς των παιδιών. Μετά, (κατά της εννέα) ήρθαν πολλά άτομα: κατέβηκε η γιαγιά τους, ήρθε η θεία τους από τον Βόλο, έφτασαν η μαμά και η μικρότερη κόρη, ήρθε ένας φίλος τους με την μαμά του και τέλος, κατέφθασαν ο νονός της μεγάλης κόρης με τον μπαμπά του.

Η μεγάλη κόρη με τον μπαμπά είχαν ανάψει φωτιά και είχαν ήδη βάλει το αρνί να ψήνεται. Επίσης, είχαν τοποθετήσει ένα άσπρο (αρκετά μεγάλο θα έλεγα) τραπέζι με καρέκλες. Τα δύο κορίτσια με τον φίλο τους άρχισαν να παίζουν. Καθώς ψηνόταν το αρνί, παράλληλα ψήνονταν και μερικά λουκάνικα.

Σε λίγη ώρα όλοι απολάμβαναν τα τέλεια ψημένα λουκάνικα. Το αρνί ήθελε παραπάνω ώρα αλλά άξιζε την υπομονή του! Μόλις ψήθηκε, πήγανε πάνω, στο διώροφο σπίτι της γιαγιάς τους, στρώσανε το τραπέζι, τσουγκρίσανε τα αυγά και καθίσανε να φάνε.

Μόλις τελείωσαν όλοι, φάγανε το γλυκό τους και κατά τις έξι το απόγευμα σιγά-σιγά άρχισαν να φεύγουν. Ήταν πράγματι μια πολύ όμορφη εβδομάδα!!!

ΤΕΛΟΣ

Κείμενο: Ιωάννα Καραντενίζη

Η Ιωάννα είναι 10 χρονών και το καλοκαίρι θα γίνει 11.

Εικονογράφηση: www.paidika-paramythia.gr

Πληροφορίες
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)
Δώσε αστέρια
Average: 3.4 (9 ψήφοι)