Οι πριγκίπισσες και ο βασιλιάς

Συγγραφέας παραμυθιού

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα μακρινό βασίλειο ζούσανε δύο πολύ όμορφες και καλόκαρδες πριγκίπισσες μαζί με τον μπαμπά τους βασιλιά και την μαμά τους βασίλισσα. Μεγάλωναν μέσα στο παλάτι χωρίς να τους λείπει τίποτα. Είχανε τα καλύτερα ρούχα. Είχανε τα καλύτερα παιχνίδια. Είχανε τα πιο όμορφα άλογα. Η μητέρα τους, η βασίλισσα τις έπαιρνε στα πιο όμορφα μέρη για να είναι πάντα χαρούμενες και χαμογελαστές. Ο μπαμπάς τους, ο βασιλιάς φρόντιζε να μην τους λείπει τίποτα.

Μια μέρα την ώρα του μεσημεριανού φαγητού ο βασιλιάς ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να λείψει για κάποιες μέρες ώστε να επισκεφθεί ένα άλλο βασίλειο για να κανονίσει μια δουλειά που θα έφερνε πολλά πλούτη στο βασίλειο τους. Ο βασιλιάς έφευγε συχνά για τέτοιους λόγους. Έλειπε για κάποιες μέρες και μετά επέστρεψε με ένα σωρό καλουδια για την οικογένεια του. Είχε τεράστια αδυναμία στην γυναίκα του και τις δύο κόρες του.

Οι μέρες περνούσαν και περνούσαν αλλά ο βασιλιάς δεν είχε επιστρέψει ακόμα. Είχε αργήσει πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Οι δύο πριγκίπισσες άρχισαν να στεναχωριούνται και να μην είναι πια χαρούμενες. Η βασίλισσα μητέρα τους προσπαθώντας να τις κάνει και πάλι χαρούμενες τους αγόραζε κάθε μέρα καινούρια παιχνίδια, καινούρια ρούχα, και κάθε λογής πράγματα προκειμένου να βρουν και πάλι το χαμόγελο τους. Μάταια όμως. Ότι και αν προσπάθησε, δεν κατάφερε τίποτα.

Η βασίλισσα τότε αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση στο βασίλειο πως όποιος κατάφερνε να κάνει και πάλι χαρούμενες τις πριγκίπισσες θα ανταμειβόταν με ένα σεντούκι γεμάτο χρυσάφι. Όλος ο κόσμος του βασιλείου μαζεύτηκε στο παλάτι προσπαθώντας να κερδίσουν όχι μόνο το χρυσάφι αλλά και το χαμόγελο των πριγκιπισσών αφού ήταν τόσο αγαπητές σε όλους. Άλλοι με αστεία ανέκδοτα, άλλοι με δώρα, άλλοι με ακροβατικά, αλλά κανένας δεν κατάφερε τίποτα.

Μετά από κάποιες μέρες ο βασιλιάς επιτέλους είχε επιστρέψει. Μόλις οι πριγκίπισσες τον είδαν ,έτρεξαν στην αγκαλιά του. Με δάκρυα στα μάτια του είπαν πως δεν ήθελαν να φύγει ποτέ ξανά. Ο βασιλιάς τους εξήγησε ότι όπως και τις άλλες φορές, είχε φύγει για το καλό του βασιλείου και για να έχει πλούτη για να μην τους λείψει τίποτα. Εκείνες όμως απάντησαν στον πατέρα τους ότι το μόνο που τις ένοιαζε ήταν να είναι όλοι μαζί και να περνάνε χρόνο αγαπημένοι και χαρούμενοι. Και ότι αυτό είναι πιο σημαντικό από κάθε δώρο.

Ο βασιλιάς συγκινημένος κατάλαβε ότι τα πλούτη και τα δώρα δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στην αγάπη της οικογένειας. Αποφάσισε να μην φύγει ποτέ ξανά μακριά από την οικογένεια του. Και ότι το χαμόγελο των κοριτσιών του δεν εξαγοραζόταν με υλικά αγαθά. Έτσι διοργάνωσε ένα μεγάλο πάρτι στο παλάτι για όλο το βασίλειο για να είναι όλοι χαρούμενοι. Οι πριγκίπισσες ξανά βρήκαν το χαμόγελο τους και ήταν πιο ευτυχισμένες από ποτέ, και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα....

ΤΕΛΟΣ

Κείμενο: Κώστας Νακκας

Εικονογράφηση: Παιδικά Παραμύθια

Πληροφορίες
Κατηγορία παραμυθιού
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)
Δώσε αστέρια
Average: 4.4 (19 ψήφοι)