Ο πειρατής Χρυσοδόντης και ο παπαγάλος

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας πειρατής, κάπως διαφορετικός από τους άλλους πειρατές. Τον έλεγαν Χρυσοδόντη, γιατί είχε ένα δόντι χρυσό που γυάλιζε κάθε φορά που γελούσε. Αυτός ο πειρατής είχε κι ένα ξύλινο πόδι, επειδή έχασε το δικό του σε μια μάχη. Ο Χρυσοδόντης όμως δεν ήταν άγριος πειρατής σαν τους υπόλοιπους και γι' αυτό οι άλλοι πειρατές δεν του μιλούσαν.

Ένα πρωινό, ο πειρατής περπατούσε στην αγορά. Τότε τον πλησίασε ένας γέρος που ήθελε να του πει ένα μυστικό. Ο γέρος έβγαλε κρυφά από την τσέπη του έναν παλιό χάρτη. Ο χάρτης αυτός έδειχνε ένα νησί όπου ήταν κρυμμένος ένας μεγάλος θησαυρός!

Ο χάρτης του θησαυρού (εικονα Pixabay)

Ο Χρυσοδόντης, μόλις είδε το χάρτη, αποφάσισε αμέσως να πάει στο νησί για να βρει το θησαυρό. Ο γέρος του είπε ότι ήθελε να πάει κι αυτός μαζί του.

Έτσι, γέμισαν μια άμαξα με τρόφιμα, νερό και πήγαν στο λιμάνι όπου ήταν αγκυροβολημένο το πειρατικό καράβι του Χρυσοδόντη. Φόρτωσαν τα πράγματα και σάλπαραν. Η περιπέτεια ξεκίνησε!

Καθώς ταξίδευαν, ο Χρυσοδόντης κοίταζε συνέχεια την πυξίδα του, γιατί ήθελε να σιγουρευτεί ότι πήγαιναν σωστά προς το κρυμμένο νησί με το θησαυρό.

Πέρασαν από πολλές θάλασσες όπου αντιμετώπισαν άγριες καταιγίδες, που έκαναν τα κατάρτια να τρίζουν, και φουρτούνες με θεόρατα κύματα που πήγαιναν να καταπιούν το πειρατικό καράβι τους!

Το πειρατικό καράβι του Χρυσοδόντη (εικονα Pixabay)

Μετά από μερικές μέρες, έφτασαν τελικά σώοι στο νησί που έδειχνε ο χάρτης. Μόλις έπεσε ο ήλιος και σκοτείνιασε, ο Χρυσοδόντης κι ο γέρος βγήκαν με μια μικρή βάρκα στο νησί.

Καθώς προχωρούσαν χωρίς να κάνουν θόρυβο, άκουσαν μια φωνή να φωνάζει:

- «Βοήθεια»

Πλησίασαν προς το μέρος όπου ακουγόταν η φωνή με προσοχή. Εκεί είδαν έναν παπαγάλο πιασμένο σε μια παγίδα. Ο Χρυσοδόντης, που αγαπούσε πολύ τα ζώα, ελευθέρωσε αμέσως τον παπαγάλο που είχε τραυματιστεί λίγο στο φτερό, και τον χάιδεψε τρυφερά. Μετά έδεσε το τραυματισμένο φτερό του παπαγάλου και είπαν να τον πάρουν μαζί τους στο κυνήγι του θησαυρού.

Ο παπαγάλος πειρατής (εικονα Pixabay)

Ο παπαγάλος από ευγνωμοσύνη πήγε μαζί τους για να τους βοηθήσει.  Καθόταν στο χέρι του Χρυσοδόντη, σφύριζε και τραγουδούσε χαρούμενος.

Κάποια στιγμή, έφτασαν στην περιοχή του νησιού όπου ήταν ο θησαυρός. Αυτός ο θησαυρός είχε το πιο όμορφο ροζ διαμάντι του κόσμου. Όμως τον θησαυρό τον φυλούσαν τρεις νάνοι, που ήταν αδέλφια.

Αφού περπάτησαν βαθιά στο δάσος, φάνηκε μπροστά τους μια λίμνη. Εκεί βρήκαν τους τρεις νάνους να φυλάνε το θησαυρό.

Οι τρεις νάνοι ήταν άκακοι!

Ο μεγαλύτερος από τους νάνους τους ρώτησε τι γύρευαν στο νησί. Ο παπαγάλος τους είπε ότι τον έσωσαν από την παγίδα και τους ζήτησε να δώσουν στον Χρυσοδόντη και τον γέρο το ροζ διαμάντι του θησαυρού.

Τα τρία αδέρφια, αφού σκέφτηκαν κάμποσο, αποφάσισαν να δώσουν το διαμάντι του θησαυρού. Έστησαν ένα μεγάλο γλέντι έξω από την καλύβα τους που κράτησε τρεις μέρες και τρεις νύχτες. Ο γέρος έπαιζε βιολί, ο παπαγάλος τραγουδούσε, ο Χρυσοδόντης και οι νάνοι χόρευαν και χειροκροτούσαν με κέφι.

Μόλις τέλειωσε το γλέντι, ο Χρυσοδόντης κι ο γέρος πήραν το ροζ διαμάντι και τον παπαγάλο, μπήκαν στο πλοίο και πήραν το δρόμο του γυρισμού.

Το μεγαλύτερο ροζ διαμάντι του κόσμου (εικόνα Pixabay)

Όταν έφτασαν στο σπίτι τους, πούλησαν το διαμάντι, αγόρασαν ένα μεγάλο σπίτι και έζησαν και οι τρεις αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα...

 

Το παραμύθι "ο πειρατής και ο παπαγάλος" είναι από την ενότητα Ελεύθερη Ώρα, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιλιού, με τη δασκάλα Όλγα Πανουσοπούλου.

Δώσε αστέρια
Average: 4.1 (115 ψήφοι)