Το ποντικάκι και η πονηρή γάτα...

Συγγραφέας παραμυθιού

Ένα ποντικάκι μία φορά προσπαθούσε να ξεφύγει από τα νύχια μίας γάτας η οποία το κυνηγούσε για ώρα και κρύφτηκε μέσα στην τρύπα ενός τοίχου. Η γάτα άρχισε τότε να σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να το βγάλει έξω.

-Έλα έξω, του φώναζε για αρκετή ώρα. Δε θέλω το κακό σου, μη φοβάσαι.

-Εσύ θέλεις το καλό μου; αποκρίθηκε τότε εκείνο. Εσύ θέλεις να με βγάλεις έξω και να με κατασπαράξεις, είσαι εχθρός μου.

-Και τι θα κάνεις τότε; ρωτούσε επίμονα εκείνο. Θα μείνεις μέσα σε εκείνη τη βρώμικη τρύπα; Και αν σε ανακαλύψουν οι άνθρωποι που μένουν στο σπίτι και σε σκοτώσουν;

-Δε θα με ανακαλύψουν, απάντησε εκείνο, θα κρυφτώ και δε θα με δουν.

-Και θα μείνεις μέσα σε ένα τόσο μικρό και βρώμικο μέρος; συνέχιζε να ρωτάει η γάτα προσπαθώντας με πονηριά να το βγάλει έξω.

-Από το να πέσω στα νύχια σου καλύτερα να είμαι εδώ, απάντησε αυτό.

Και η γάτα σκεφτόταν συνέχεια με ποιο τρόπο θα μπορούσε να το ξεγελάσει και να το βγάλει έξω.

-Δε θα μείνω για πάντα εδώ, του απάντησε πάλι. Ξέρεις, όλη μου η προσοχή στράφηκε σε έναν φίλο σου, έναν άλλο ποντικό και σκοπεύω να κυνηγήσω αυτόν . Μπορείς να βγεις έξω, δε θα σε βλάψω.

-Δεν πρόκειται να βάλεις σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου άλλου, αποκρίθηκε ξανά εκείνο. Όχι, μου λες ψέματα επειδή θέλεις να με αναγκάσεις να βγω έξω και να γίνω θήραμα στα δόντια σου.

-Όχι, δε σου λέω ψέματα, απάντησε η γάτα βλέποντας ότι το ποντικάκι είχε ήδη αρχίσει να πείθεται. Βγες έξω και θα δεις ότι πλέον κυνηγάω κάποιο άλλο.

Το ποντικάκι άρχισε σιγά και διστακτικά να πείθεται.

-Έλα βγες έξω! φώναζε η γάτα. Έπιασα ήδη τον φίλο σου, δε σε χρειάζομαι πια.

Τότε εκείνο βγήκε έξω και προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε πως δεν είχε πιάσει κανέναν άλλο ποντικό και η γάτα ήταν έτοιμη να το αρπάξει. Και έτσι έγινε...

Η πονηρή γάτα έπιασε το ποντικάκι (εικόνα pixabay)

 

ΥΣ: Πολλές φορές στη ζωή, πολλοί προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν για να καταφέρουν τους δικούς τους χαλεπούς και κακούς σκοπούς. Να προσέχουμε πάντα αυτά που μας λένε οι άλλοι και να ερευνάμε τις προθέσεις τους.

Πληροφορίες
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)
Δώσε αστέρια
Average: 3.6 (117 ψήφοι)

Μαριστελλα (χωρίς επαλήθευση)

πριν από 9 μήνες 1 εβδομάδα

Γεια σας μια ερώτηση από εσάς κυρια μαρια εμπνεύστηκαν τον τομ κακ το Τζέρι. Πολύ όμορφο το υστερόγραφο Καλη επιτυχία στα επόμενα σας παραμύθια!!