Ο μικρός Ντιν και ο Άγιος Βασίλης

Συγγραφέας παραμυθιού

Οι μαγικές μέρες των Χριστουγέννων είχαν φθάσει, και ο μικρός Ντίν ήταν αποφασισμένος ότι αυτή τη φορά θα δει τον Αι Βασιλη από κοντά.

- Θέλω να τον δω! θέλω να τον δω! Να μου δώσει ο ίδιος το δώρο μου.

- Αγοράκι μου… δε πρέπει να δούμε τον Άι Βασίλη αυτή τη ξεχωριστή βράδια. Θέλει με την ησυχία του να ξεκουραστεί ,να φάει τα μπισκότα κ να πιει το γάλα του , είπε η μαμά του.

- Οοχι οοχι! Εγω θελω να τον δω!!

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, έμεινε ξύπνιος μέχρι αργά. Οι γονείς του επέμεναν να πάει για ύπνο, αλλά αυτός γκρίνιαζε μέχρι που αναγκάστηκαν να τον μαλώσουν… Η πόρτα έκλεισε με δύναμη και κουλουριάστηκε κάτω από το πολύχρωμο πάπλωμα του ξεφυσώντας..

-Ουουφ! Αυτοί οι γονείς ποτέ δε καταλαβαίνουν!!

1

Οι γονείς του πριν κοιμηθούν πέρασαν από το δωμάτιο του, τον σκέπασαν, του χάιδεψαν τα μαλλάκια του και χαμογελώντας του έδωσαν από ένα γλυκό φιλί. Αυτός ακούνητος έκανε πως κοιμόταν και σαν έκλεισε η πόρτα, πετάχτηκε με μιας έτρεξε στο σαλόνι και κρύφτηκε κάτω από το τραπεζάκι κοιτάζοντας μια το τζάκι μια το παράθυρο και περίμενε …περίμενε … Και σε λίγο … συνέβη!!! Ο ουρανός φώτισε! Πολύχρωμες αποχρώσεις και χαρμοσύνη μουσική αντηχούσε παντού... Η μύτη του Ρουντολφ λαμπύριζε έντονα από μακριά, και μαζί με τους υπόλοιπους ταράνδους έσερναν περήφανα το έλκηθρο με τον Άι Βασίλη. Ντυμένος με την κατακόκκινη στολή του, κρατούσε τον μεγάλο κατακόκκινο σάκο του.

Τα βαριά βήματα του ακούγονταν σαν κατέβηκε στη σκέπη, και το σύρσιμο μέσα στην καμινάδα γινόταν όλο και πιο έντονο … Και ξεπρόβαλε στο τζάκι!!! Ξερόβηξε μια φορά από την καπνά, άφησε κάτω τον μεγάλο σάκο, τίναξε τη στολή του, έβγαλε το δώρο του Ντίν και αφού το άφησε στο δέντρο, στρογγυλοκάθισε στην τραπεζαρία γνεύοντας τα μπισκοτάκια με το γάλα.

2

Ο Ντίν ψιθύρισε μόλις τον είδε «ουαου τι τεράστιος που είναι». Ο μεγάλος σάκος που ήταν κοντά του , τράβηξε αμέσως την προσοχή .Τότε σκέφτηκε ότι ήταν ευκαιρία να αρπάξει άλλο ένα δώρο μιας και είχε τόσα πολλά μέσα.

Σιγά σιγά χωρίς να κάνει θόρυβο ,σύρθηκε μέσα στον σάκο και σάστισε με την εικόνα που αντίκρισε. Χρωματιστά κουτιά παντού στολισμένα με πολύχρωμες κορδέλες και πάνω γραμμένα διάφορα ονόματα .Ήταν λες και βρισκόταν σε ένα τεράστιο δωμάτιο δώρων !Δεν ήξερε ποιο να αρπάξει και τότε είδε στην άκρη ένα τεράστιο κουτί πολύ όμορφο στολισμένο και χωρίς να το ξανασκεφτεί είπε «αααυτό θα πάρω» Πριν προλάβει όμως να το πάρει στα χέρια , έχασε την ισορροπία του και σωριάστηκε κάτω ,ενώ τα κουτιά άρχισαν να πέφτουν πάνω του.

Ο Άι Βασίλης είχε σηκωθεί , είχε πάρει τον σάκο του ,και ανηφόριζε στη καμινάδα. Άφησε τον σάκο στο πίσω μέρος του ελκήθρου, και έδωσε το σύνθημα να ξεκινήσουν οι τάρανδοι. Σε όλο τον ξάστερο ουρανό αντηχούσε το δυνατό του

ΧΟΧΟΧΟΟΟΟΟΟ!!!

3

Ο Ντίν άνοιξε δειλά δειλά τον σάκο έβγαλε το κεφαλάκι του φοβισμένα, και δε πίστευε αυτό που ζούσε. Πετούσε στον ουρανό, ψηλά! Ο αέρας ανακάτευε τα σγουρά μαλλάκια του. Έβαλε τις μικρές παλάμες στο προσωπάκι του και με γουρλωμένα μάτια, κοίταζε τριγύρω . Τα αστέρια ήταν τόσο κοντά και φώτιζαν έντονα. Χιόνι παντού! Στολισμένα τα πάντα… Τα κουδουνάκια από το έλκηθρο ηχούσαν συνεχώς. Το θέαμα ήταν συγκλονιστικό. Τι μαγική νύχτα…

Ο Αγιος Βασίλης κοίταγε την λίστα του, έπαιρνε δώρα κατέβαινε καμινάδες, τα μοίραζε και ανέβαινε πάλι, ακούραστος πάντα με πλατύ χαμόγελο. Ο Ντίν από φόβο μην τον δει, είχε μείνει σαστισμένος και κρυβόταν στο σάκο. Μερικές φορές έβγαζε το κεφάλι του και παρατηρούσε τα πάντα.

Τα κουτιά σιγά σιγά άδειαζαν, και ο Άι Βασίλης σαν μοίρασε όλες τις παραγγελίες των παιδιών πήγε να κλείσει το άδειο τσουβάλι, αλλά έπιασε κάτι τελευταίο. Σαν κοίταξε μέσα, σάστισε...
 

- Ποιος είσαι εσύ;

4

Τότε ο Ντίν τρομαγμένος, του εξήγησε τα πάντα μετανιωμένος και με δάκρυα στα μάτια, του είπε για την κακή πράξη που ήθελε να κάνει, να κλέψει δηλαδή και άλλο δώρο, και γι αυτό παγιδεύτηκε στο σάκο. Τον παρακάλεσε να τον γυρίσει στο σπίτι του γιατί παρόλο αυτό το μαγικό που ζούσε του είχαν ήδη λείψει οι γονείς του.

Ο Άι Βασίλης τον άκουγε ακόμη σαστισμένος. Έπειτα τον πήρε στην αγκαλιά του, και του εξήγησε ότι δεν πρέπει να είμαστε άπληστοι και να τα θέλουμε όλα δικά μας. Πρέπει να είμαστε
ευχαριστημένοι και να νιώθουμε γεμάτοι έστω και με μικροπράγματα.

Επίσης του είπε ότι αν έπαιρνε και το άλλο δώρο, τότε κάποιο άλλο παιδάκι δε θα ήταν χαρούμενο και θα απογοητευόταν από τον Άι Βασίλη. Τέλος του είπε ότι θα τον γυρίσει στο σπίτι του παρόλο που ήταν πολύ μακριά και ότι έπρεπε να βιαστούν πριν τους βρει το ξημέρωμα γιατί τότε όλα θα εξαφανιστούν με ένα μαγικό τρόπο και θα εξαφανιζόταν και αυτός μαζί τους.

5

Αμέσως μετά φώναξε με τη γέρικη αλλά βροντερή φωνή του:

- Εμπρός καλοί μου τάρανδοι βαλτέ τα δυνατά σας να γυρίσουμε τον μικρό μας φίλο σπιτάκι του πριν ξημερώσει.

Η μύτη του Ρούντολφ φώτισε και το έλκηθρο πήρε το δρόμο για το σπίτι του Ντίν. Όταν βρέθηκαν στην καμινάδα του σπιτιού του, ο Άι Βασίλης τον κατέβασε προσεκτικά, και τον άφησε κοντά στο δέντρο. Έκανε να φύγει και τότε ο Ντίν τον έπιασε από το χέρι και του είπε:

- «Άγιε μου Βασίλη κατάλαβα το λάθος μου και επειδή δεν υπήρξα καλό παιδί μπορείς να πάρεις το δώρο μου πίσω .Δε θα με πειράξει. Σχεδόν καθόλου...»

Τότε ο Άι Βασίλης έσκυψε του χάιδεψε τα σγουρά μαλλιά και του ψιθύρισε:

6

- «Αφού κατάλαβες το λάθος σου το δώρο το αξίζεις! Να προσπαθείς καθημερινά να γίνεσαι καλό και υπάκουο παιδί, και του χρόνου ίσως ένα πολύ μεγάλο κουτί με πολύχρωμη κορδέλα γίνει δικό σου… »

Τότε δια μαγείας εξαφανίστηκε, και το μόνο που άκουσε ο Ντίν ήταν ένα δυνατό «Χοχοχο», ψηλά στον ουρανό.

Έτρεξε γρήγορα στο κρεβάτι του στο παπλωματάκι του, και αποκοιμήθηκε.

Το πρωί όταν ξύπνησε, είδε το δώρο του στο δέντρο ακριβώς στη θέση που του το είχε αφήσει, ο ίδιος ο Άι Βασίλης.

Τότε σκέφτηκε: «άραγε τα έζησα όλα αυτά στα αλήθεια, ή ήταν όνειρο;»

- Ντιιιιν!!! Γιατί είναι οι πυτζάμες σου βρώμικες; Μπήκες στη καμινάδα; άκουσε τη μαμά του να φωνάζει.

Κοίταξε έξω από το παράθυρο, ψηλά στον ουρανό και χαμογέλασε πονηρά...

7

Τέλος

Η Σοφια Νονα  ασχολειται με την συγγραφη παιδικων παραμυθιων, παιδικων ποιηματων σχεδον 20 χρόνια. Επισης γράφει στιχακια για καλέσματα βαφτίσεων και παιδικων πάρτυ γενεθλιων. Ειναι μητέρα 2 παιδιων 5 και 3 χρονών αντίστοιχα.

Πληροφορίες
Κατηγορία παραμυθιού
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)
Δώσε αστέρια
Average: 4.7 (234 ψήφοι)