Ο χαμένος θησαυρός του παππού γουρουνάκι

Συγγραφέας παραμυθιού

Μια φορά και έναν καιρό, όταν ο παππούς γουρουνάκης ήταν μικρό παιδί είχε πάει βόλτα σε ένα πανηγύρι. Καθώς έκανε βόλτα στα όμορφα μαγαζάκια, κάτι ιδιαίτερο κέντρισε την προσοχή του σε ένα μαγαζί που πουλούσε παλιά πράγματα. Ήταν ένα ιδιαίτερο κουτί από ξύλο, γεμάτο σκόνη και είχε μόνο ένα κουμπί. Όταν ρώτησε ο νεαρός παππούς γουρουνάκης τι είναι, ο παλαιοπώλης του είπε ότι το βρήκε πεταμένο σε κάτι σκουπίδια και δεν ήξερε τι είναι. Ο νεαρός τότε παππούς γουρουνάκης αποφάσισε να να το αγοράσει για μόλις 10€.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι του, το έβγαλε, το καθάρισε και πάτησε το κουμπί. Στεναχωρημένος παρατήρησε ότι το κουτί δεν λειτουργούσε παρόλο που πάτησε το κουμπί. Αναφώνησε «τι χαζός που ήμουν, έπρεπε να αγοράσω ένα αυτοκινητάκι»... Πριν προλάβει να τελειώσει την κουβέντα του, εμφανίστηκε μαγικά μπροστά του ένα αυτοκινητάκι. Ο νεαρός παππούς γουρουνάκης τα έχασε. Ενστικτωδώς πάτησε ξανά το κουμπί και ζήτησε ένα τρακτεράκι. Αμέσως εμφανίστηκε ένα τρακτεράκι! Ο νεαρός παππούς γουρουνάκης αναφώνησε «αυτό είναι μαγικό»! Πράγματι, είχε ανακαλύψει τυχαία το «μαγικό παιχνιδόκουτο των ξωτικών» που είχαν φτιάξει τα ξωτικά πριν από 1000 χρόνια.

Ενθουσιασμένος από την ανακάλυψη του αποφάσισε να το πει σε όλους τους φίλους του, στον κύριο σκυλάκι, στον κύριο γατάκι, στον κύριο προβατάκι, στον κύριο ποντικάκι , στον κύριο κατσικάκι αλλά έκανε το λάθος να το πει και στον κύριο λυκάκι , σε αυτόν που έγινε αργότερα γνωστός ως «ο κακός λύκος». Ο κύριος λυκάκης ήταν πολύ πονηρός και μοχθηρός, με αποτέλεσμα μια μέρα που έλειπε ο νεαρός παππούς γουρουνάκης από το σπίτι, να μπει και να του κλέψει το μαγικό παιχνιδόκουτο. Όταν ο νεαρός παππούς γουρουνάκης επέστρεψε στο σπίτι και είδε το παιχνιδόκουτό του να λείπει έκλαψε με λυγμούς. Ο κύριος λυκάκης είχε εξαφανιστεί και δεν τον ξαναείδε ποτέ κανείς. Χρησιμοποιούσε την μαγικό παιχνιδόκουτο κάθε μέρα συνεχώς με αποτέλεσμα να έχει ο,τι θέλει και να γίνει πλεονέκτης και αλαζόνας. Είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο ασυδοσίας που όταν πια πέρασαν τα χρόνια δεν έδωσε το παιχνιδόκουτο ούτε στον γιο του αλλά ούτε και στον εγγονό του. Όταν πια έγινε παππούς, έκρυψε το μαγικό παιχνιδόκουτο σε μέρος που μόνο ο ίδιος ήξερε και πήρε το μυστικό στον τάφο του.

Ένα όμορφο πρωινό η Πέπα , ο Τζορτζ, η Σούζι και τα άλλα παιδιά πήγαν βόλτα στον παππού γουρουνάκι. Όπως συνήθιζε ο παππούς γουρουνάκης τους κέρασε γλυκά και τους έλεγες παλιές ιστορίες. Μια από αυτές τις ιστορίες ήταν η ιστορία της κλοπής του μαγικού παιχνιδόκουτου από τον παππού γουρουνάκι και το μυστήριο για το που μπορεί να βρίσκεται ο θησαυρός. Ενθουσιασμένα τα παιδιά από το μυστήριο του χαμένου θησαυρού του παππού γουρουνάκι αποφάσισαν να ψάξουν να τον βρουν.

-Μα πως θα τον βρούμε είπε η Πέπα;

-Αρχικά πρέπει να βρούμε σε ποια μέρη σύχναζε ο παππούς λυκάκης είπε η Σούζι.

-Και πως θα το μάθουμε αυτό; είπε ο Πέντρο

-Κατεβείτε κάτω στο υπόγειο και κοιτάξτε τα παλιά χειρόγραφα είπε ο παππούς γουρουνάκης

Όταν κατέβηκαν στο υπόγειο άρχισαν να ψάχνουν. Μετά από πολύ ψάξιμο βρήκαν μια παλιά εφημερίδα που έλεγε ότι η τελευταία φορά που είδε κανείς τον παππού λυκάκι (τον κακό λύκο) ήταν σε ένα δάσος μισή μέρα απόσταση από το σπίτι του παππού γουρουνάκι. Τα παιδιά ξεκίνησαν αμέσως παρόλο που έβρεχε και μετά από μισή μέρα έφτασαν στο δάσος. Όταν έφτασαν στο δάσος έπρεπε πλέον να βρουν τον θησαυρό. Ωστόσο δεν ήξεραν πού να ψάξουν.

-Τα παλιά χρόνια οι ληστές έκρυβαν την λεία του στις κουφάλες των δέντρων , είπε η Μολυ.

- Τέλεια, είπε η Πεπα, ας ψάξουμε στα δέντρα.

Μετά από ώρες αναζήτησης η Πέπα έβαλε το χέρι της σε μια κουφάλα και έπιασε ένα μικρό σεντούκι.

Ο θησαυρός, ο θησαυρός είπαν όλοι με χαρά. Άνοιξαν το σεντούκι αλλά μέσα υπήρχε ένα κλειδί.

-Το κλειδί του θησαυρού είπε ο Πέντρο.

Συνέχισαν την αναζήτηση, όταν τυχαία η Σούζι σκόνταψε σε μια παράξενη πέτρα. Όταν σήκωσε την πέτρα είδε από κάτω ένα γυάλινο μπουκάλι και μέσα σε αυτό έναν χάρτη. Τα παιδιά είχαν βρει τον χάρτη του θησαυρού!!

Ακολουθώντας το μονοπάτι που έδειχνε ο θησαυρός βρέθηκαν μπροστά σε μια λίμνη. Το πρόβλημα ήταν ότι το σημείο του θησαυρού, σύμφωνα με τον χάρτη, ήταν στο κέντρο της λίμνης αλλά κανένα παιδί δεν ήξερε κολύμπι. Κανένα πέρα από ένα... τον Τζορτζ που είχε ξεκινήσει κολυμβητήριο από πολύ μικρός. Αποφάσισαν λοιπόν ο Τζορτζ να κολυμπήσει μέχρι το κέντρο της λίμνης και να ελέγξει αν εκεί είναι ο θησαυρός. Ο Τζορτζ κολύμπησε και όταν έφτασε στο κέντρο της λίμνης έκανε μακροβούτι. Όταν έφτασε στον πυθμένα της λίμνης είδε με ενθουσιασμό ένα μεγάλο σεντούκι γεμάτο από φύκια. Ενθουσιασμένος ενημέρωσε τα υπόλοιπα παιδιά ότι είναι εκεί. Ο Θησαυρός του παππού γουρουνάκι είναι εκεί... Έκανε πάλι μακροβούτι για να ανεβάσει το σεντούκι αλλά διαπίστωσε ότι ήταν πολύ βαρύ.

Αποφάσισαν όλα τα παιδιά να καλέσουν τηλεφωνικά την κυρία Κουνέλι που είχε ελικόπτερο. Μετά από μια μέρα ήρθε η κυρία κουνέλι και ανέβασε με το ελικόπτερο το σεντούκι. Η Πέπα χρησιμοποίησε το κλειδί που είχε βρει και ξεκλείδωσε το σεντούκι.

Όταν άνοιξαν το σεντούκι, είδαν με απερίγραπτο ενθουσιασμό το μαγικό παιχνιδόκουτο των ξωτικών, ίδιο όπως τους το είχε περιγράψει ο παππούς γουρουνάκης!!! Το μόνο που απέμενε ήταν να το δοκιμάσουν για να δουν αν όντως ήταν μαγικό. Όλοι μαζί αποφάσισαν ο πρώτος που θα πατήσει το κουμπί να είναι ο Τζορτζ, επειδή ήταν αυτός που το βρήκε.

Πατάει λοιπόν το κουμπί ο Τζορτζ και λέει "Δεινοσαυος" και ως δια μαγείας εμφανίστηκε αμέσως ένα όμορφο παιχνίδι δεινόσαυρος! Όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν... Αποφάσισαν όμως να ζητήσουν από ένα μόνο παιχνίδι για να μην έχουν την μοίρα του παππού λυκάκι.

Όταν όλα τα παιδιά πήραν το παιχνίδι τους επέστρεψαν στον παππού γουρουνάκι και του έδωσαν το μαγικό παιχνιδόκουτο. Ο παππούς γουρουνάκης έκανε σαν μικρό παιδί από την χαρά του και ευχαρίστησε τα παιδιά που βρήκαν το χαμένο μαγικό παιχνιδόκουτό του. Το έβαλε σε ένα όμορφο ράφι αλλά αποφάσισε να μην πατήσει ποτέ το κουμπί. Και μόνο που έβλεπε το μαγικό του παιχνιδόκουτο ένιωθε ευτυχισμένος...
 

Λιγα λόγια για τον συγγραφέα

Ποιος ειναι ο Φώτης Λουκάς;

"Είμαι ενας μάχιμος Αστυνομικός που ασχολείται με την ασφάλεια των πολιτών. Όλα αυτά όμως έξω από το σπίτι, γιατί όταν επιστρέφω στο σπίτι γίνομαι ένας κλασικός χαζομπαμπάς που βγάζει παραμύθια για την όμορφη κόρη του."

Πληροφορίες
Κατηγορία παραμυθιού
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)
Δώσε αστέρια
Average: 4.6 (239 ψήφοι)

Δήμητρα (χωρίς επαλήθευση)

πριν από 4 έτη 1 μήνας

Ενω μου αρέσουν πολυ τσ παραμύθια σας δεν θα ηθελα να τα συνδυάζω με την Πέπα. Θα προτιμούσα να δίνατε αλλα ονόματα.