Ζωηρούλα Αρκουδίτσα

Συγγραφέας παραμυθιού

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα πολύ μακρινό δάσος ήταν μια μικρή αρκουδίτσα που την έλεγαν Μπέτυ. Ζούσε με τους γονείς της σε μια μεγάλη πολύχρωμη σπηλιά.

Η Μπέτυ όμως ήταν λίγο ατακτούλα. Της άρεσε να λέει συνέχεια όχι και να κάνει ότι θέλει. Η μαμά της και ο μπαμπάς της, που την αγαπούσαν μέχρι τον ουρανό κι ακόμα παραπέρα, στεναχωριόντουσαν όταν η μικρούλα Μπέτυ δεν τους άκουγε.

Μια μέρα η Μπέτυ ξύπνησε, κι άρχισε να ζητάει μπισκότα. Η μαμά και ο μπαμπάς της εξήγησαν ότι δεν έχουνε μπισκότα αλλά θα της αγόραζαν σύντομα από την αγορά. Εκείνη όμως δεν ήθελε να ακούσει τίποτα. Θύμωσε πολύ και βγήκε έξω από τη σπηλιά.

Εκεί έξω παραμόνευε μια μικρούλα πονηρούλα αλεπουδίτσα, η Μαριγώ. Μόλις είχε ακούσει τις συνομιλίες της Μπέτυς με τους γονείς της. Και στη Μαριγώ όμως άρεσαν πολύ τα μπισκότα.

Η πονηρή αλεπού

- Τι κάνεις Μπέτυ; Πας να βρεις μπισκότα, ρώτησε η Μαριγώ;

- Δε μου δίνουν μπισκότα, λένε ότι δεν έχουν μπισκότα, είναι αδύνατον! Και δε θα μου πάρουν μπισκότα! Το ξέρω! Μου λένε ψέματα!

- Εγώ θα σε βοηθήσω. Θα πάμε στην αγορά να βρούμε μπισκότα είπε η πονηρή αλεπουδίτσα.

- Μα πως θα το κάνουμε αυτό; Αφού δεν έχουμε χρήματα, σκέφτηκε η μικρή Μπέτυ.

- Μην ανησυχείς για τίποτα, σημασία έχει μόνο να φας μπισκότα. Εγώ για εσένα το κάνω, είπε η αλεπουδίτσα.

Έφτασαν στην αγορά και βρήκαν έναν πάγκο με κάθε λογής μπισκότα. Μπισκότα βουτύρου, μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα, μπισκοτάκια κανέλας, μπισκότα σοκολατένια και ότι άλλο μπισκότο μπορείς να φανταστείς. (Εσύ... Πώς φαντάζεσαι το δικό σου αγαπημένο μπισκότο;)

- Ωραία, φτάσαμε στην αγορά, και τώρα μπισκότα πως θα τα αγοράσουμε; -

Δε θα χρειαστεί να αγοράσεις τίποτα απολύτως! Τον βλέπεις τον κυριούλη που είναι απασχολημένος με το κινητό; Θα πας να του πάρεις 1 πακέτο μπισκότα από κάθε γεύση. Θα μου τα φέρεις εμένα γρήγορα γρήγορα και θα ξαναπάς να πάρεις κι άλλα, κι άλλα. Όλα τα μπισκότα θα είναι για εσένα. Φέρε όσο πιο πολλά μπορείς.

- Δεν κατάλαβα, δηλαδή θα τα κλέψουμε;

Θυμήθηκε που οι γονείς της της είχαν πει πόσο κακό πράγμα είναι η κλεψιά. Αλλά η ατακτούλα η Μπέτυ δεν άκουγε ποτέ τον μπαμπά της και τη μαμά της.

- Απλά θα πάρουμε μερικά, απάντησε η Μαριγώ. Θα πάρουμε μερικά για εσένα εννοώ, συμπλήρωσε η πονηρούλα.

Η Μπέτυ χωρίς δεύτερη σκέψη πήγε και πήρε μερικά κουτιά με μπισκότα. Τα πήγε στην αλεπού και ο άνθρωπος που τα πουλούσε δεν την είδε. Πήγαινε γρήγορα να πάρεις κι άλλα, της είπε η Μαριγώ. Πήγε ξανά η Μπέτυ και έφερε κι άλλα, για ακόμα μια φορά ο πωλητής δεν την είχε δει. Η αρκουδίτσα έφυγε για να πάρει ακόμα περισσότερα μετά την παρότρυνση από τη Μαριγώ. Η πονηρή η αλεπού έμεινε κρυμμένη πίσω από έναν φράχτη και άρχισε να τρώει τα μπισκότα. Αυτή τη φορά η αρκουδίτσα δεν επέστρεψε. Η αλεπού ήξερε πολύ καλά τον λόγο. Πήρε τα υπόλοιπα μπισκότα μαζί της και έφυγε καμαρωτή και χαμογελαστή και πήγε στη φωλιά της να τα φάει. Αναρωτηθήκατε τι απέγινε η Μπέτυ; Ε να λοιπόν. Την είδε ο πωλητής και κάλεσε την αστυνομία. Η αστυνομία της έβαλε χειροπέδες και την πήγε στο τμήμα. Και τότε η Μπέτυ κατάλαβε πόσο μεγάλο λάθος είχε κάνει. Η αλεπού ήταν άφαντη. Την είχε κοροϊδέψει για να πάρει εκείνη τα μπισκότα και αφού πήρε αυτό που ήθελε την παράτησε.

Η γονείς της μικρής μας ζωηρούλας αρκουδίτσας έφτασαν στο τμήμα. Η αστυνομία της έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και τη γλύτωσε στο τσακ τη φυλακή.

- Συγνώμη μαμά και μπαμπά, είπε η μικρή Μπέτυ. Άλλη φορά θα σας ακούω και θα σας εμπιστεύομαι! Εσείς μου είπατε ότι δεν κάνει να κλέβουμε αλλά εγώ άκουσα μια άγνωστη αλεπού, και παραλίγο να πάω στη φυλακή για μερικά μπισκότα. Τώρα ξέρω ότι έκανα λάθος. Σας αγαπώ τόσο πολύ! Πόσο χαίρομαι που είστε εδώ μαζί μου.

- Μικρή μου Μπέτυ, είχαμε έρθει κι εμείς εδώ στην αγορά για να σου πάρουμε μπισκότα! Είδαμε ακριβώς τι έκανε η πανούργα η Μαριγώ και σε ακολουθήσαμε στο τμήμα. Πληρώσαμε τα μπισκότα που έκλεψες από εκείνον τον κυριούλη και ήρθαμε να σε βγάλουμε απ' τη φυλακή. Πριν έρθουμε όμως αγοράσαμε και κάτι.

- Μπισκότα με φράουλα! Φώναξε χαρούμενη η Μπέτυ! Είναι το αγαπημένα μου! Σας ευχαριστώ!

Κι άρχισε να τρώει τα αγαπημένα της μπισκότα. Γλυκάθηκε τόσο πολύ που ξέχασε πόσο δύσκολη ήταν η μέρα της, και μόλις τα έφαγε κοιμήθηκε σαν πουλάκι. Ναι, σαν το πουλάκι τον Τσίου, που θα μιλήσουμε για αυτόν μια άλλη μέρα.

Καληνύχτα Μπέτυ! Καληνύχτα Μπαμπά και Μαμά!

ΤΕΛΟΣ

Κείμενο: Ελισσάβετ Μπουλιέρη

Εικόνες: www.paidika-paramythia.gr

Πληροφορίες
Κατηγορία παραμυθιού
Ετος πρώτης δημοσίευσης
Προέλευση (περιοχή)
Δώσε αστέρια
Average: 4.5 (147 ψήφοι)